12/08/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Българите имат бъдеще на британския трудов пазар

Българите имат бъдеще на британския трудов пазар. Самите британски фирми имат интерес да наемат български работници и служители. Уверението е отзвук от проведения в Лондон инвестиционен форум с участието на близо 120 британски мениджъри от различни отрасли. Ето какви са заредените с оптимизъм експертни очаквания за края на следващата година.

Българите са добре образовани и работливи, според английските бизнесмени. В края на 2013 трябва да отпаднат рестрикциите за работа на български граждани в Обединеното кралство. В момента, обаче, върви кампания под някаква форма те да бъдат продължени. 

Бил Дрисдейл, председател на Британско-българската търговска камара:
- Българите са готови да работят с повече ентусиазъм от средния британски работник със същите умения. В този смисъл съм оптимист за тяхната реализация. Ако те не бъдат допуснати да дойдат тук, тогава британските компании ще преместят дейността си към България, където ще открият по-добра и по-евтина работна ръка. Но така само ще се изнесат работни места от страната. Едва ли Дейвид Камерън иска точно това.

Проблемът за ограниченията беше поставен на най-високо ниво при посещението на министър Николай Младенов в Лондон миналия месец. Очаква се положително решение, което да помогне за развитието и на двустранните ни бизнес-отношения.













Румяна Иванова

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване