12/08/12 08:17
(http://www.klassa.bg/)

Ким Чен Ун се страхувал от преврат

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е усилил личната си охрана, тъй като се бои от военен преврат, съобщава южнокорейския в. "Чосон илбо".

В добавка, по нареждане на Ким, край резиденцията му са дислоцирани стотина бронирани машини. Севернокорейският лидер толкова много се страхувал да му спретнат преврат, че всеки път маршрутът му при посещения в различни части на страната, е държан в най-строга тайна.
Визитите на Кима неизменно се осъществяват в компанията на бронирана техника, нерядко включително танкове. Охрана на севернокорейския лидер е многобройна и въоръжена до зъби, включително автоматично оръжие и ръчни гранати. Районите, посещавани от Ким, биват отцепвани в широк радиус, като антуражът на вожда използва устройства, заглушаващи сигналите на мобилните телефони.

Според южнокорейската преса драконовските мерки за персоналната му охрана, взети напоследък от Ким, са пряко следствие от осъзнатото от него нарастващото недоволство в севернокорейското общество заради външната политика, водена от младия лидер. Народът очакваше с възцаряването на третото поколение Ким да заживее по-добре, но това, разбира се, не се случи.

Недоволен бил не само обикновеният народ, но и управляващият елит - не толкова заради съмнителните управленски умения на Ким, колкото заради засилените репресивни мерки по отношение на "доказалите се партийни другари". Ким Чен Ун наследи властта от баща си Ким Чен Ир, която пък навремето я наследи от своя баща - Ким Ир Сен.








в. "Чосон илбо"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване