12/09/12 04:34
(http://www.klassa.bg/)

И „Кола на годината 2013” е...?

На церемония в хотел "Шератон" станаха известни победителите в традиционния конкурс автомобил на годината, съобщава Булфото.

С приза "Кола на годината 2013” за България се окичи новото BMW серия 3.

В категорията 4х4 призът е за новия Hyundai Santa Fe. Минимална бе разликата във финала и при вановете, като Ford B Max спечели награда. Opel Ampera пък спечели оспорваната битка в категорията "Еко автомобили”.

Това бе 16-ото подред издание на съревнованието. Автомобилите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна точкова стойност: дизайн (интериор и екстериор), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамичност, безопасност и цена/предлагане.

Специална награда по време на церемонията бе връчена на българската компанията "Литекс Мототор" за инвестиция на годината в автомобилния бранш.

Специална награда "Гориво на годината” получи Лукойл за иновативните си горива "Екто”, които почистват двигателите и повишават мощността.

С приза "Застраховател на годината” в автомобилното застраховане бе удостоена застрахователна компания "Булстрад”.

Globul пък бяха удостоени с награда за приноса си за повишаване на безопасността по пътищата и дългосрочната кампания "Шофирай безопасно. Говори с hands free!” Наградата бе получена от Ясен Гуев и пилота Крум Дончев.

Уникредит лизинг отнесе приза за "Лизингодател на годината” в автомобилния бранш. Отличието прие Румен Иванчев, главен изпълнителен директор на компанията.

Представителството на Бош за България получи специална награда за иновации в областта на системите за сигурност и безопасност и за новото поколение ESP (И Ес Пи) – 9 Премиум получават представителите на Бош в България.

Специална награда получи и фирмата ЖЕВКО България, като най-бързо развиващата се логистична компания.

Традиционната награда за PR на годината тази година заслужи Мартина Йорданова от София Франс Ауто.
За финал на тържеството шеф Ради Стамболов специално изработи и поднесе лично уникална торта във формата на ретро автомобил.
















Булфото.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване