12/09/12 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Най-странните сватби по света

Обикновената представа за сватбата у българина е свързана с облечена в бяло булка и младоженец в черен костюм. Мястото е повече от скучно – първо гражданското и след това някой ресторант. Там обикновено се събират роднините на младото семейство и подаряват най-често не особено нужни неща. А по света има хора, които от сватбения си ден правят незабравим купон. И така оставят спомени не само по страниците на семейния им албум, но и в сърцата и разговорите на всичките си познати. Електронното издание oddee.com е направило извадка от сватбите, състояли се на най-страните места по възможно най-щурия начин.
Младоженците са закачени на ченгели.
Булката и младоженецът висят на куки, закачени за кожата имМайсторът на татуировки Стив Питърсън, наричан от приятелите си Смърф, и приятелката му Пеги си казаха „да“ пред около 1000 гости от цял Ню Орлиънс, виснали от дърво. А металните куки, закачени на въжетата, бяха надупчили части от кожата им. Докато гостите се чудеха, дали булката и младоженецът не са тотално полудели, Смърф обясни „висенето“ така: „Ние с Пеги решихме, че на сватбата ще заявим не само желанието си да прекараме остатъка от живота си заедно. Но и съпричастността към радостите и скърбите на другия, като в това участват и части от тялото ни. Освен това ние сме фенове на съспеншъна - екстремно преживяване, при което човек бива закачен съвсем доброволно на метални куки за кожата си”. Пеги е не по-малко ексцентрична от мъжа си. Те се запознават през 2005 г. именно в салон за татуировки в Ню Орлиънс. Тогава младата дама буквално изумила Стив, появявайки се с отровно зелена коса, ръце, покрити с пиърсинг, и пресни татуировки на двата крака.
Бракосъчетание сред рафтовете с чепици.
Да кажеш „да” в  магазин за обувкиДетската мечта на бившата репортерка от вестник „Маунт Плезънт Морнинг Сън“ Лиза Сатют била да се омъжи в магазин T.J. Maxx до рафта с най-големи обувки. Нейният годеник - настоящ репортер от същото издание, Дрю Елис, се съгласил и така двамата се оженили в магазин в Маунт Плезант, щата Мичиган. Обектът работел по време на церемонията. Куриозното в случая било, че клиентите хем си търсели подходящите номера, хем хвърляли по едно око на брачната церемония между рафтовете със стока. Ръководството на магазина T.J. Maxx било очаровано от желанието на двойката да скрепи съюза си сред стоката. Те дори проявили инициатива и украсили точно ъгъла с най-големите обувки с червени рози и пурпурни завеси.
Трудно се балансира в безтегловност.
Сватба без гравитация Ерин Финеган и Ноа Фълмор от Ню Йорк се ожениха в антигравитационна капсула на борда на Boeing 727-200, който лети над Мексиканския залив. Услугата е осъществена от компанията ZERO-G. Двамата размениха пръстените си с известна трудност. Просто бижутата се изплъзнаха най-напред от ръцете на кума и започнаха да обикалят из капсулата като две заблудени планети. Въпреки че се наложи доста да „догонва “ съпругата си след края на церемонията, Ноа все пак успя да я целуне. А гостите хем се опитваха да балансират в атмосферата без гравитация, хем им бе смешно как новобрачните плуват из пространството. Необичайното събитие бе подарък за Ерин и Ноа от техните приятели. Просто компанията знаела,че и двамата се увличат от филми за Космоса, совалки и аеронавти.
Целувка и наводнение гарантират щастлив семеен живот
Целувка и наводнение гарантират щастлив семеен живот Ернели Риазол Кампо и Рамонсито Кампо се превърнаха в световна интернет сензация, след като снимката, на която си казаха „да“ насред наводнението във филипинската столица Манила, обиколи света. Влюбените размениха клетви за вярност пред вратите на католическата църква „Сан Антонио де Падуа“ в града този август. Без да се интересуват, че над главите им се излива истински потоп. Преди началото на церемонията те обяснили на близките си, че венчавката им е благословена от небето, след като толкова много вода ги заобикаля. Дни преди церемонията обаче булката, която е преподавател по испански, била на друго мнение. Тя дълго се молила на Бог да спре дъжда само за времето, през което с любимия ще се бракуват. Е, очевидно молитвите й не са били чути. Пороят в деня на сватбата обаче не попречи и на булката, и на младоженеца да бъдат в приповдигнато настроение.
Снимки bme.com, Guinness World Records, gozerog.com, Reuters
 
261 гости на купон под водата Двеста шестдесет и един гости уважиха тържеството на Франческа Коломби и Джампиеро Джанокаро. Особеното на тази сватба бе, че е под вода. Веселбата се разрази в дълбините на залива Марконе край остров Елба, Италия, през юни преди две години. Двойката реши, че ще се бори да попадне в Книгата с рекордите на Гинес и заради това покани гостите си на необичайния купон. Хубавото бе, че нито един от сватбарите не се отказа, защото до един бяха професионални водолази. Булката и младоженецът също се запознали в клуб за екстремно гмуркане. Така наред с изучаването на красотите под вода се зародила и любовта помежду им.























Ани Ефремова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване