12/09/12 07:39
(http://www.klassa.bg/)

Ресторант под водопад във Филипините

Вила Ескудеро се намира в градчето Сан Пабло във Филипините, на 2 часа път от столицата Манила. Курорта е заобиколен от девствена природа, разполага с уютни стаи и музей, а гостите му могат да се разходят до местните ферми, да наблюдават беридбата на кокос и бамбук, да се повозят на традиционните филипински лодки и да се насладят на прекрасните забележителности на местния архипелаг. Всичко това звучи интригуващо, но истинската атракция тук е невероятен ресторант в подножието на малък водопад. 

Кухнята, бара и масите на заведението са разположени на няколко крачки от водопада, в най-ниската му част, където водите се укротяват. Така докато похапвате вкусни местни ястия като риба, месо и ориз, бистрата вода от водопада ще преминава през краката ви, действайки като воден масаж. На фона на абсолютно автентичния воден пейзаж, това преживяване ще се запечата завинаги в спомените ви.

Плантацията е основана през 1880 г. от  Дон Пласидо Ескудеро и съпругата му Доня Клаудия Марасиган, като първоначално е била засадена със захарна тръстика. 20 години по-късно синът им  Дон Арсенио Ескудеро започва да отглежда кокос и издига цяла фабрика за преработването му. За да я захрани с ток той построява в близост първата в страната водноелектрическа централа, а около нея, през 1929 г. и вила Ескудеро. Както може би ще видите от снимките по-долу Либасин не е истински водопад. Всъщност това е преливника на язовира, където се намира ВЕЦ-а. 

Вилата е отворена за обществеността през 1981 г. Въпреки непретенциозното си минало, днес курорта е една от основните атракции и е посещаван както от местни жители, така и от много чуждестранни туристи. Той има световна репутация като витрина за богатото културно наследство на Филипините. В музея ще имате възможността да се запознаете с историята, кухнята, обичаите и облеклото на филипинците. 
































Hobyto.com



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване