12/10/12 13:12
(http://www.hsnovini.com/)

Агенцията по храните затвори таверна в Силенград

Собственикът на таверната ще плати глоба от 3 000 до 5 000 лева

Таверна в Свиленград бе затворена след проверка на инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните.  Акцията бе съвместна операция с местната полиция.

При проверката инспекторите установили сериозно нарушение. Нощното заведение е работило без задължителното по закона за храните -   удостоверение за регистрация. То се издава от Областната дирекция по безопасност на храните, след като бъдат изпълнени редица изисквания от норматива. На собственика е издаден акт. Глобата за такова нарушение е между 3 000 и 5 000 лева.

Още три акта са издали през миналата седмица инспекторите на агенцията. Санкционирани са обекти в Хасково. Причината е заради липса на етикети на производител, доказващи произхода на хранителните продукти. Така глоби от 500 до 1 000 лева ще трябва да платят собственици на магазин и павилион за плодове и зеленчуци, а от 50 до 150 лева – хранителен магазин  в областния град.

През миналата седмица инспекторите са извършили 130 проверки на територията на областта. Издадени са 8 предписания, информират от областната дирекцията.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване