12/10/12 11:29
(http://www.klassa.bg/)

За здравните вноски на българи в чужбина

Само три седмици останаха до края на годината, в които българските граждани, които са напуснали страната преди 31 декември 2011 г., могат да се освободят от плащането на здравноосигурителни вноски у нас и за стари периоди, напомня Националната агенция за приходите.

За целта те трябва да подадат декларация и заявление за напускане на страната до 31 декември.

Най-лесният и бърз начин това да стане е по пощата.

От НАП обаче предупреждават, че за да се отразят промените в българската здравна система, трябва да се подадат и двата документа - и декларацията, и заявлението.

От досегашната си практика служителите на агенцията отчитат, че често срещан пропуск е да не се посочва в декларацията конкретна дата за напускане на страната, а само месец и година или само година.

По този начин документите не могат да бъдат обработени, въпреки, че са получени в съответния офис на НАП.
За по-бързо отстраняване на несъответствията, от агенцията съветват когато декларацията и заявлението се изпращат по пощата, да се посочва електронен адрес за контакт, а при възможност и телефон или човек, с когото данъчните могат да се свържат на територията на България.














nap.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване