12/11/12 10:02
(http://www.hsnovini.com/)

156 кг. тютюн и 100 560 къса цигари задържани на Капитан Андреево за седмица

Снимка: Агенция “Митници”

При един от случаите митническите инспектори откриват 12 килограма тютюн за пушене в личния багаж на две жени, пътуващи от Турция за България. В пътната чанта на една от жените са открити 3 кг. тютюн за пушене. На нарушителката е съставен акт за митническо нарушение за пренасяне без знанието и разрешението на митническите органи на стока, за която се дължи акциз. Във втората пътна чанта, собственост другата жена, митническите служители откриват три пъти повече тютюн за пушене – цели 9 килограма, от които могат да бъдат „свити” цигари за 450 кутии. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

Хасково Новини

За последните седем дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 100 хил. къса цигари. Половината от тях и 30 кг тютюн са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 33 акта за установяване на митнически нарушения. Другите над 55 хил. къса цигари, 33 кг тютюн за пушене и 90 кг тютюн за наргиле са иззети от 78 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване