12/11/12 23:40
(http://e-vestnik.bg/)

Връщането на цигарите е долен популизъм, който вади България от Европа

Премиерът Борисов даде заден ход за цигарите в типично негов стил – днес едно, утре наопаки.

В случая обаче той си опитва да се хареса на колкото се може повече избиратели и не иска да плаши част от тях – пушачите.
Малко преди това лидерът на опозицията Станишев обеща, че ще преразгледа забраната за цигарите, като спечели изборите догодина. И това е популизъм.

У нас политическите лидери се надпреварват кой по-голям популист е. С фалшиви аргументи, че забраната за пушене опразнила заведенията и намалял оборотът.

Решението да се върне пушенето в заведенията ще извади България от Европа. Цяла Европа последователно повече от 10 години се опитва да ограничи пушенето, първо забрани рекламите, после и самото пушене в заведения. А у нас политиците, за да се харесат на пушачите, са готови да отдалечат страната от цивилизацията.

Витиевати мерки за отделни салони за пушачи в заведенията са измама. Много малко са онези заведения, които имат достатъчно площ за отделен салон. Отпадането на забраната ще доведе отново до опушени малки заведения, в които уж имало запазени маси за непушачи.

В България се пуши много. И пушачите са нахални, типично за страна в която има критично голяма маса простаци. Бай Ганьо е жив. Той сега е дори по-агресивен, с повече претенции. Пушачи са около 37 процента от българите. И заради тях да се променят закони, да налагат на всички кефа им, за да гласуват за онзи, който им го позволи?

Нищо чудно - в крайна сметка, Бай Ганьо е навсякъде – и в парламента, и, разбира се, на челно място в Министерския съвет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване