12/11/12 15:28
(http://www.klassa.bg/)

Нона Караджова: Обвиненията срещу мен са безпочвени!

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова нарече обвиненията, че се намира в конфликт на интереси, абсолютна наглост и безпочвени нападки. Според екоорганизации, фирми, в които е работела Караджова, печелили проекти в сектора на отпадъците. Данните са публични и те могат да бъдат проверени само за един час, а обвиненията са от хора, които са засегнати от реализацията на екологични проекти, коментира министърът в Стара Загора.

Официалното становище на Комисията за конфликт на интереси ще излезе следващата седмица, обясни екоминистърът. Караджова не скри разочарованието си от работата на Комисията за конфликт на интереси, като коментира, че информацията е публична и тя би могла да се провери само за един час. „Или съм била в тази фирма или не. Средно положение няма, но тъй като съм на такава длъжност, ще трябва да нося кръста си, че всеки може да бъде очернен за всякакви глупости", каза тя.

В Стара Загора министър Караджова коментира и най-болната за местните хора тема – регистрираните само през ноември 33 превишения на средночасовите норми по показател азотен диоксид. Най-вероятно източник на замърсяването на въздуха е транспортът, така както е в други градове – София и Пловдив.

В най-кратки срокове община Стара Загора да разработи Програма за намаляването на азотните окиси, е препоръката на ресорното министерство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване