12/11/12 14:28
(http://www.hsnovini.com/)

Половината фирми в областта подават декларации по електронен път в НАП

НАП

Единственото необходимо условие, за да се ползват електронните услуги на НАП, е наличието на електронен подпис, напомнят от там.

Именно с електронен подпис юридическите лица ще могат да «видят» от утре, 12-ти декември, индивидуалните си клиентски сметки в НАП и да проверят имат ли данъчни и осигурителни задължения.

Отварянето на клиентските сметки е първата стъпка от страна на приходната агенция към въвеждането на единната сметка на НАП от 1-ви януари 2013 година. От тази дата всички данъци и осигуровки ще се плащат по една сметка без кодове за вид плащане, без изрично уточняване вида или основанието за плащане. Плащанията ще се разпределят автоматично в зависимост от датата на плащане на задълженията, отразени в индивидуалната данъчно-осигурителна сметка на всеки клиент.

По-малкото платежни нареждания и по-малкото посещения до офисите на НАП или до банковите гишета, ще спести на фирми и граждани  в страната около 50 милиона лева, показват анализите.

С единната сметка НАП ще отговори на проблема, който юридически и физически лица срещат най-често, а именно въпреки преведени суми за данъци и осигуровки, да има задължения в системата поради неправилно попълнен код за вид плащане, грешно посочен документ или период в платежното нареждане.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване