12/13/12 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Визита на Дилма Русеф в Русия

Президентката на Бразилия Дилма Русеф пристигна в Москва за първото си официално посещение в Русия с цел да насърчи търговския обмен между двете държави с бурно развиващи се икономики.

Дилма Русеф се срещна с премиера Дмитрий Медведев, а утре ще разговаря с президента Владимир Путин.
"Мисля, че споразуменията, които ще сключим, безспорно ще допринесат за по-нататъшното развитие на нашето партньорство", заяви президентката на Бразилия, цитирана на руския правителствен сайт.
Двете страни възнамеряват да задълбочат стратегическото партньорство в енергетиката, изследването на космоса, научното сътрудничество, подготовката на специалисти и културния обмен, посочва Кремъл.
"През последните години нашият търговски обмен се увеличи значително", заяви Медведев, споменавайки за "интересни проекти". "Това обаче не означава, че всичко е решено и че не остават въпроси, който тепърва трябва да бъдат засегнати", добави руският премиер.
Руският премиер също така се възползва от възможността предварително да поздрави Русеф с нейния рожден ден, който е утре. Той й подари лакирана кутийка, изработена в духа на руските художествени традиции. На ней са изобразени сюжети от руските народни приказки и предания.























АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване