12/13/12 18:10
(http://www.hsnovini.com/)

Гюрсел Мюмюн получи 20 години за убийство, ще обжалва

Гюрсел Мюмюн до своя адвокат

Днес Гюрсел Мюмюн се изправи отново пред магистратите от хасковския окръжен съд. Този път съдебният състав бе различен от първия, който му определи наказание от доживотен затвор. Припомняме, че Гюрсел бе осъден за убийството на Митко Христев от село Сираково. Той бе обвинен, че на 29- ти ноември миналата година след пиянска вечер в дома си в село Тракиец  пребил до смърт гостенина си Христев.

На 29- ти юни 2012 година Хасковския окръжен съд наложи доживотна присъда на Гюрсел. Майката на убития – Златка, предяви граждански иск от 100 000 лв. Темида удовлетвори родителката частично и ѝ присъди 70 000 кръвнина. Пловдивският апелативен съд обаче върна делото в Хасково, заради нарушения по време на делото.
Днес магистратите отново разгледаха случая. Гюрсел също бе разпитан.

“Не съм убил Митко, ще разберете това, ще разберете истината”, твърдеше през цялото време обвиняемия.

В крайна сметка 5- членен състав, с председател Милена Петева определи 20 години лишаване от свобода за Гюрсел Мюмюн, при първоначален строг режим. Той трябва да заплати и 70 000 лв. обезщетение на майката на Митко Христев, Златка Янкова.

Мярката на Гюрсел за задържане под стража не бе променена и ще продължи до влизането на присъдата в действие.И двете страни по случая заявиха за Хасково Новини, че ще обжалват. Роднините настояваха за потвърждаване на доживотната присъда.

“Ще обжалваме разбира се, Гюрсел не е убиеца. Присъдата е абсурдна”, заяви защитникът на осъдения, Йордан Нанчев.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд в Пловдив в 15- дневен срок.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване