12/13/12 11:38
(http://radiomilena.com/)

Д-р Галина Милева организира лекция пред студенти-медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хора

52 Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хора

С публична лекция пред студенти и преподаватели, за първи път в Медицински университет-Пловдив, гостува министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Събитието е организирано по инициатива на бургаския народен представител д-р Галина Милева, която е заместник председател на Комисията по здравеопазване и член на Комисията по Вътрешен ред и сигурност. Лекцията е поредната от серията, посветени на темата „Трафик на хора” с цел предотвратяване, противодействие и превенция от страна на държавата.

„Идеята ни е вие – младите хора от университетските аудитории, да станете посланици и активно да противодействате сред своите връстници и колеги на нелегални практики за търговия с хора. Това е един от механизмите, на който разчитаме за превенция на подобно престъпно явление като трафика на хора”,  каза министърът на вътрешните работи по време на обръщението си към академичната общност в Медицински университет–Пловдив. В широко мащабната информационна кампания, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), пред многобройната аудитория в Медицинския университет, министър Цветан Цветанов представи Олга – жертва на трафик и сексуална експлоатация в Холандия. Потърпевшата разказа пред студенти, преподаватели и медии своята покъртителна история за насилието през осемте години на пребиваването й в Холандия. Спасила се в резултат на работата на холандските следствени служби, Олга завърши своя разказ с призив към младите хора да не се блазнят от обещания за по-богат живот, за да не попадат в подобна ситуация. Допълнителна светлина по случая на Олга дадоха присъстващите от холандска страна г-н Смит (разследвал случая на Олга)  и г-жа Дер Хост – социален работник.

«В наши дни трафикът на хора се е превърнал в световен проблем, засягащ всички континенти и региони и се определя като съвременното робство. Търговията с хора е свързана със сексуална и трудова експлоатация, принудително извършване на кражби и просия или отнемане на човешки органи. Жертвите на трафика възлизат на стотици хиляди”, каза пред пълната аудитория д-р Милева.

„Успешната превенция може да се постигне само с общите усилия на цялото общество. Общите усилия могат да предотвратят превръщането на много жени и деца в жертви на тази престъпна дейност, която е реална

 

 

заплаха за техния живот, здраве и емоционално състояние, а обществената превенция може да ограничи тази престъпност, която е една от най-потресаващите форми на потъпкване на човешки права”, каза още д-р Милева.

В края  на форума ректорът на университета  благодари специално на д-р Милева, като подчерта ,че без нейна помощ и инициатива, лекцията  в МУ-Пловдив нямаше да се осъществи и да направи  участниците  в нея  съпричастни  към каузата .

 Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хора

bookmark Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораsvejo Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораgoogle Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораdelicious Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораstumbleupon Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораfacebook Д р Галина Милева организира лекция пред студенти медици с лектори Цветан Цветанов и Олга – жертва на трафик на хораСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване