12/13/12 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Депутати се биха жестоко в Радата, боксьорът Кличко се въздържа

Депутатите в украинския парламент се биха втори пореден ден, докато избираха своя председател и премиер на страната, предаде АФП. Десетки депутати влязоха в ръкопашен бой, след като опозицията обвини управляващите, че гласуват с чужди карти.
Известният боксьор Виталий Кличко, световен шампион тежка категория, чиято опозиционна партия за първи път влезе в Радата след изборите на 28 октомври, подкрепи протестиращите, но се въздържа да участва в разправията. „В САЩ боксовият удар се смята за оръжие. А ударът на един световен шампион може да се смята за ядрено оръжие. Мисля, че няма да го използваме за момента“, заяви Кличко, цитиран в комюнике на своята партия „Удар“.
Според агенция Интерфакс, най-малко един от депутатите от опозицията е получил хематом на лицето, след като е бил повален на земята и ритан от парламентаристи на управляващата Партия на регионите.
След стихване на страстите, за председател на парламента бе избран Владимир Рибяк от Партията на регионите и бе преизбран старият премиер Николай Азаров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване