12/13/12 18:00
(http://www.klassa.bg/)

еasyJet и УНИЦЕФ събраха над 1 млн. евро дарения от пътници в цяла Европа

Днес еasyJet и УНИЦЕФ отбелязаха своето партньорство в глобалната инициатива „Промяна за добро“, отчитайки над 1 млн. евро дарения от пътници в цяла Европа. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане спасяването на живота на децата по света. Специално боядисан в цветовете на кампанията самолет ще се превърне в посланик на благотворителната програма.
От старта на партньорството между двете организации през юли 2012 г., пътниците на еasyJet от цялата мрежа в Европа, вкл. и от България, даряваха средства през лятото, за да покажат, че всеки може да помогне на децата.
Сумата от 1 млн. евро, събрана по време на полети между всички 130 дестинации на еasyJet, ще позволи на УНИЦЕФ да защити 2.5 милиона деца и майки от смъртоносни детски болести и тетанус при новородени. Дарените средства ще спомогнат за предпазването на още 3 милиона деца по света от слепота, чрез жизнено важни добавки с витамин А, както и за обучение на здравни работници и майки в Африка.
От петък, 14-ти декември, екипажите на еasyJet в цяла Европа ще бъдат облечени в костюми и шапки на Дядо Коледа, насърчавайки пътниците да даряват средства през празничния период. Всички хора, пътуващи утре с еasyJet, ще получат безплатни шоколади в знак на благодарност за подкрепата към децата.
"Промяна за добро“ се провежда във всички 600 маршрута на easyJet. През зимните и летните месеци, пътниците на еasyJet могат да подкрепят децата по света, дарявайки парични средства по време на полетите. В зимния сезон пасажерите могат да направят това между 1 декември 2012 г. и 31 януари 2013 г.
Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол заявява: „Много сме развълнувани от факта, че събрахме 1 млн. евро, които ще помогнат за спасяването на живота на толкова много деца. Бих искала да благодаря на нашите пътници, които проявиха щедрост и дариха средства за тази достойна кауза, както и на всички служители на еasyJet, които подкрепят усилията за набиране на средства".
Петър Фьоц, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа, добавя: "Превръщаме пътуването в лесно и достъпно и затова искахме да създадем лесен начин за нашите пътници да подпомогнат каузата на УНИЦЕФ, всеки път, когато те летят. Само 60 цента могат да покрият пълната стойност за ваксинирането на едно дете против смъртоносно детско заболяване, което показва, че пътниците ни могат наистина да допринесат много за тази кауза през празничния сезон“.

Програмата е част от глобалната инициатива на УНИЦЕФ "Промяна за добро", която към днешна дата е събрала 66 млн. евро за най-уязвимите деца, в партньорство с водещи авиокомпании по света.

За easyJet:
easyJet оперира въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа с водещо присъствие в топ 100 маршрутите и в 50-те най-големи европейски летища.
easyJet лети до повече от 600 маршрута между 130 летища в 30 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че всеки пътник на easyJet е отговорен за 22% по-малко въглеродни емисии от всеки друг пътник на традиционна авиокомпания, ако летят по един и същ маршрут.

За „Промяна за добро“: „Промяна за добро“ е глобална инициатива на УНИЦЕФ в партньорство с водещи авиокомпании от цял свят. Авиационните партньори включват: American Airlines, Quantas и Cathay Pacific, както и еasyJet. В световен мащаб „Промяна за добро“ събира средства в размер на над 53 милиона лири за работата на УНИЦЕФ с деца.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване