12/13/12 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Евакуираха централната гара в Есен заради съмнителна чанта

Централната гара в германския град Есен беше евакуирана през тази нощ заради подозрителна чанта, съобщиха информационните агенции.   
Това е вторият случай на подобна тревога през седмицата.

След намирането на чантата - във вечерните часове на 12 ноември, гарата е останала затворена в продължение на няколко часа. След предварителен оглед властите са взели решение тя да бъде  унищожена със специално водно оръдие.

Според официалната информация от властите, чантата не е представлявала непосредствена заплаха.

Според в. „Билд" обаче в нея е имало пирони и парчета  жица, които биха могли да се използват за изработване на взривно устройство. Не се съобщава за наличие на взривни вещества.

Есен е един от основните железопътни възли в Германия.

Два дни по-рано имаше аналогичен случай на основната гара в Бон. Тогава беше намерена изоставена спортна чанта със съдове, съдържащи възпламеним газ и амониева селитра, която се използва при производството на взривни вещества. В чантата са намерени и метална тръба,  будилник и батерии.

Органите на реда определиха находката като опасна, но не уточниха дали става дума за опит за терористичен акт. .

Във връзка със случая са задържани двама сомалийци, които са били наблюдавани от  спецслужбите заради съмнения, че са радикални ислямисти. След разпит те са били освободени.




















news.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване