12/13/12 22:28
(http://www.klassa.bg/)

Екстремистка групировка пое отговорността за нападението срещу сирийското вътрешно министерство

Екстремистката групировка „Фронт ал Нусра” пое отговорността за вчерашното нападение срещу сирийското министерство на вътрешните работи, предаде АФП.
„Ние атакувахме сградата на вътрешното министерство в квартал Кфар Соуса на Дамаск в 5.30 ч. в сряда, 12 декември”, съобщиха екстремистите в свой акаунт в „Туитър” и допълниха, че е избухнала престрелка вътре в сградата. „Фронт ал Нусра” посочва, че двама екстремисти-камикадзе са паркирали две коли-бомби пред сградата, нахлули са в нея и след престрелка със силите за сигурност са детонирали прикрепени към телата си експлозиви. В същото време двете коли-бомби са били взривени с дистанционно управление.
Едната кола бе паркирана пред офиса на министър Мохамед Ибрахим ал Шаар, който бе леко ранен в рамото, след като таванът на неговия офис се е срутил, съобщи източник в сирийските сили за сигурност. „Той бе откаран в болница, но състоянието му не буди опасения и скоро ще бъде изписан”, допълни източникът.

Информационна агенция "Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване