12/13/12 13:26
(http://www.klassa.bg/)

"Зелената партия" се включва в контрапротеста без тютюнев дим

ПП "Зелена партия", както и организациите към Коалиция за живот без тютюнев дим, подкрепяме инициативата "България без дим", съобщиха от партията.

Ние категорично възразяваме срещу предложението, направено от група народни представители за промяна на текстове в Закона за здравето, свързани с тютюнопушене в заведенията за хранене и развлечения, в посока допускане на тютюнопушене след 22:00 часа.
Мотивите за промяна не са аргументирани с проведени научни или национално представени проучвания, а група лобисти защитават интереса на тютюнопроизводителите и шепа ресторантьори.
Твърденията за "нарастването на безработицата с поне 30 хил. души" сред персонала на заведенията, както и "спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн. лв." са необосновани.
ПП "Зелена партия " ще се присъедини към събитието "Гражданска подкрепа за здраве и законност". Тогава Комисията по здравеопазване към Парламента ще обсъжда внесените от депутата Гумнеров промени за връщане на старото положение за пушене в заведенията.
Инициативата ще се проведе в 14 часа на "Княз Александър I" №1 (входа откъм бул. Дондуков) в подкрепа на здравето на хората в България. С ходене назад и гражданско присъствие ще покажем, че сме ЗА заведения без тютюнев дим.
"Ние сме за заведения без тютюнев дим", подчертават от Гражданска инициатива "България без дим". Различни организации ще се съберат, за да подкрепят здравето на хората в България.
Те не искат зловонните димни завеси отново да ги съпътстват в заведенията. На 13 декември преди Комисията по здравеопазването да обсъди внесените от депутатите Гумнеров и Иванов промени, ще покажат, че има хора, които не приемат да се прави стъпка назад.
Досега 9 организации са внесли писма в НС, с които се възмущават от перспективата за промяна в Закона за здравето. Ние усетихме ползата от това да не се пуши в заведенията. Дишаме свободно, не миришем, заведенията с добро обслужване са пълни и в тях не се пуши. Искаме това да продължи, заявяват протестиращите.















ПП "Зелена партия"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване