12/13/12 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Масов протест срещу отстъплението от забраната за пушене

Масов протест срещу отстъплението от забраната за пушене на закрити обществени места ще се проведе днес от 14 ч на бул. "Княз Александър I" откъм бул. „Дондуков”.

Там ще се съберат привържениците на настоящия вид на Закона за здравето. Те ще ходят назад демонстративно под прозорците на Здравната комисия на „Дондуков". Мотото е " Гражданска подкрепа за здраве и законност ".

Аргументите на протестиращите са, че принципът на сегашната забрана е не да се принуждават пушачите да откажат цигарите, а да се спазват правата и на непушачите. Ако се върне старото положение, законът ще лиши от права непушачите, за сметка на комфорта на пушачите. За да не пушат, те ще трябва да не посещават заведения. Докато пушачите имат възможност да пушат, но отвън - без да пречат на останалите.

Самият здравен министър Десислава Атанасова заяви преди дни, че е недопустимо интересите на бизнеса да се поставят над здравето на хората.






















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване