12/13/12 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Министър Цветан Цветанов: Никой не е застрахован от въвличане в схема за трафик на хора

Никой не е застрахован от въвличане в схема за трафик на хора. Това каза пред журналисти в Благоевград вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пирин. Притеснително е, че във всички модни агенции, в които сме предприели действия спрямо локализарането и идентифицирането на жертвите на подобен вид престъпна дейност, момичетата се въвличат по един много елементарен начин и никой не е застрахован, че може да бъде въвлечен в подобна схема, каза Цветанов. „В последния случай, с агенцията, която нашумя в последните няколко седмици, дори родители завеждат децата си, виждайки добрите реклами и добрата перспектива, където техните деца могат да бъдат на подиума, където да рекламират дадената конфекция”, уточни Цветанов. Впоследствие се оказва, че непълнолетни момичета са въвлечени в сексуална експлоатация и е много трудно да придобиеш смелост, за да се измъкнеш от подобна схема, допълни министърът на вътрешните работи. „Това е причината да правим срещи със студентите, за да информираме тези млади хора, за да ги предпазим и да могат да осъществят един ден мечтите си”, каза още Цветанов.
Заместник министър-председателят и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Цветан Цветанов изнесе публична лекция по темата “Трафик на хора” в Югозападен университет “Неофит Рилски”. Обучителният семинар на тема “Трафик на хора” се проведе по инициатива на Националната комисия за борба с трафика на хора съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора- Благоевград. Югозападен университет “Неофит Рилски” бе домакин на семинара. Събитието се провежда в рамките на националната информационна кампания на Националната комисия за борба с трафика на хора съвместно с Местната комисия в град Благоевград.































Ива ЦОНЕВА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване