12/13/12 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията обяви египетския град Танта за независим от Мурси

Неизвестна досега либерална формация обяви египетския град Танта за независим от властта на президента Мурси,, съобщи агенция „Новости".

В изявление на организацията „Революционери-либерали от град Танта" се казва, че градът „обявява своята независимост от властта на президента на страната Мохамед Мурси, която е изгубила своята законност".
В документа, публикуван на сайта на в."Ал Ахрам", се казва, че революционерите-либерали в най-близко време ще създадат „правителство на националното спасение, което ще изразява интересите на целия египетски народ".

Организацията се обявява против проекта за конституция и конституционната комисия, както и срещу насрочения за 15 декември референдум за новия основен закон на страната.
Либералите от Танта подчертават, че проектът за конституция „отразява единствено възгледите и стремежите на привържениците на ислямисткото движение „Мюсюлмански братя".

Либералната формация заявява, че създава революционен съвет, който ще се заеме с решаването на проблемите в цялата провинция.

Египетските медии определиха изявлението на либералите от Танта като „смехотворна детинщина".

Град Танта е с население от 429 000 души, според данни от 2008 г. Намира се на 94 километра северно от Кайро и на 130 километра югоизточно от Александрия. Градът е център за производството на памук. През него преминава главният път към делтата на Нил. /Уикипедия/































„Новости"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване