12/13/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Отбелязахме 20 години дипломатически отношения с Казахстан с филателно издание

По инициатива на посолството на Република Казахстан в София, 20-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Казахстан и България бе отбелязана със съвместно пощенско-филателно издание, състоящо от две марки – казахстанска и българска.
Церемонията, която се проведе на 12 декември в Музея на съобщенията в сградата на Централна поща, бе уважена от заместник-министърът на транспорта Валери Борисов, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин и космовантът Александър Александров.
Зам.-министър Борисов разказа, че на българското издание на марката е изобразен златен ритон с глава на елен от Панагюрското съкровище, а посланикът отбеляза, че на казахстанската марка е изобразена открита на територията на Казахстан златна апликация, изобразяваща двойка елени и птица от VІІІ-VІІ век пр.Хр.
Посланик Избастин обяви, че в Астана Казахстанските пощи също организират презентация на казахстанското издание на двете марки.
Космонавт Александров изрази своята убеденост, че приятелските връзки между България и Казахстан ще се развиват и занапред.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване