12/13/12 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата потвърди: Тургут Йозал не е бил отровен

Президентът на Турция Тургут Йозал не е бил отровен. Това съобщи "Франс прес", позовавайки се на изявление на турската прокуратура.
От Анкара посочват, че няма научно доказателство за настъпване на смъртта от отравяне с тежки метали и единодушно е било прието, че точна причина за смъртта не може да се определи.
Все пак токсични вещества в тялото на Йозал има, но според специалистите те не са в по-различно количество от това, което неживите тъкани съдържат по принцип. „Първоначалната версия за смъртта е сърдечен удар", коментира прокуратурата резултатите от изследванията.
Тялото на покойния турски държавен глава беше ексхумирано през октомври, за да се проведе закъсняла аутопсия, заради съмнения че смъртта му през 1993 г. е била причинена от отравяне.
Аутопсия дойде след доклад на президентството, според който смъртта на осмия турски държавен глава е възникнала „при съмнителни обстоятелства".
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване