12/13/12 14:00
(http://www.klassa.bg/)

Работниците от ВМЗ-Сопот започнаха безсрочна стачка

 Безсрочна ефективна стачка започнаха работниците от ВМЗ-Сопот. Те настояват да им бъдат изплатени дължимите заплати. От септември до момента работещите в оръжейното предприятие, което е с огромни дългове и в процедура на приватизация, са получили само по 60 лева. Лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в завода Иванка Иванова и Димитър Атанасов заявиха, че в момента се изпълняват поръчки по няколко договора, предстои сключването и на нови, но от разговорите с ръководството е станало ясно, че пари за заплати няма:

Ние не сме хората, които трябва да кажат от къде да дойдат парите за заплати. Не сме виновни и никой от хората, работещи във ВМЗ, не е виновен, за да се стигне до това състояние, каза Иванова. Искаме работа, договори. Нашите хора са доказали, че могат да работят. Това са технически грамотни хора. Хора, които знаят какво работят и могат да работят, каза Атанасов. Изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев заяви, че общата сума, дължима на работниците, възлиза на над 2,3 млн. лева. Той подчерта, че се прави всичко възможно средствата да бъдат набавени, ако не всички, поне част от тях:
Предполагам, че до края на седмицата ще се опитаме да направим това нещо. Отнякъде да намерим пари, за да можем да платим заплати. В момента работим по договори, от които парите са изядени предварително и затова сега трябва да ги довършим тези договори, за да затворим страницата. Затова търсим пари авансово по други договори, за да можем да платим сумите, които дължим, твърди Стоенчев.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване