12/13/12 21:31
(http://www.klassa.bg/)

Светлин Танчев: Имаме основите за икономическо възстановяване и стабилитет

Тенденцията е че ние имаме основите на възстановяването и на стабилитета на дадена държава и бихме изпреварили доста европейски държави в икономическия ръст през следващите години. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси в народното събрание Светлин Танчев.
Разликата между суверенния кредитен рейтинг на България на BBB/A-2 със стабилна перспектива и факта, че България е страната с най-нисък БВП сред държавите-членки на Европейски съюз се дължи до голяма степен на сравнително високия процент на безработица, който ние имаме и затова така излиза статистиката, но тенденцията е положителна, каза Танчев.
„Предвид факта, че 60% от нашия износ е ориентиран към ЕС, не може да се очаква кой знае каква динамика във вдигането на доходите, но все пак това са по-добри данни от много от държавите, с които се сравняваме и на които се опитваме да приличаме”, коментира Танчев. Той подчерта, че правителството и мнозинството в парламента ще продължат политиката на стабилен фиск и стабилен бюджет, насочен към стимулиране на икономиката и към реализиране на инфраструктурни проекти, които все пак са основата на една стабилна икономика.
„През следващата година трябва да сме особено внимателни, защото е възможно изборите да забавят машината и да ни отклонят от този път, но ние смятаме, че сме стабилни и ще продължим тази политика, така че не виждам поводи за големи притеснения”, каза още Светлин Танчев.


Информационна агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване