12/13/12 19:42
(http://www.klassa.bg/)

Турция не изключва да се оттегли от проекта „Набуко”

Турция може да се оттегли от проекта за построяването на газопровода „Набуко”, но не тя ще направи първата стъпка в тази посока. Това заяви днес високопоставен представител на турското министерство на енергетиката, цитиран от АФП.
„Оттеглянето от проекта може да дойде на дневен ред, но ние няма да сме първите, които ще се оттеглят”, заяви заместник-министърът на енергетиката Метин Кълчъ.
„Ние никога няма да сме една от страните, които ще се откажат от проекта преждевременно”, отбеляза министърът. Той все пак подчерта нетърпението на Турция пред, според него, твърде дълго проточващия се проект.
Газопроводът „Набуко”, който има за цел да пренася 30 милиарда кубични метра природен газ на година от Каспийско море към Западна Европа, ще свързва Турция с Австрия през територията на България, Румъния и Унгария. Досега проектът срещаше многобройни проблеми, като липсата на доставчици на газ, което забавяше неколкократно началото на строежите.






















АФП.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване