12/14/12 12:43
(http://www.klassa.bg/)

Нова сватба на люксембургски принц

Вторият син на Великия херцог на Люксембург Анри се сгоди за млада германска студентка два месеца след сватбата на престолонаследника принц Гийом, съобщи Франс прес.

Великият херцог Анри и съпругата му Мария Тереза са много радостни да оповестят за годежа на сина си, 28-годишния принц Феликс, и 27-годишната Клер Ладемахер, родом от градчето Филдерщад, близо до Франкфурт в Германия.

Това се казва в специално комюнике.

Принц Феликс, който е роден на 3 юни 1984 г., е второто от петте деца на Великия херцог Анри и по-малък брат на престолонаследника Гийом, който на 20 октомври се ожени за младата белгийска графиня Стефани дьо Ланоа.

Клер Ладемахер в момента подготвя докторат за етичните аспекти на донорството на органи и същевременно работи в ЮНЕСКО от 2009 г.
Люксембургските медии я представят като богата наследница, тъй като баща й е натрупал състояние, създавайки компютърна фирма.

Не се съобщава дата за евентуална сватба.

Принц Гийом, престолонаследник на Люксембург, сключи днес църковен брак с младата белгийска графиня Стефани дьо Ланоа. Те се венчаха в присъствието на множество короновани особи и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Младоженецът, който скоро навършва 31 години, ще стане след време 7-ят велик херцог на Люксембург. Двайсет и осемгодишната Стефани принадлежи към една от най-старите аристократични фамилии в Белгия.

Двамата се венчаха пред Бога в катедралата "Нотр Дам де Люксембург", в самия център на столицата на великото херцогство.















Франс прес

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване