12/15/12 19:44
(http://www.klassa.bg/)

Ето го убиецът от Кънектикът!

Стрелецът, който уби близо 30 души в град Нютаун, щата Кънектикът, е миловиден русоляв младеж, чиято снимка бе разпространена от световните медии. Той  застрелял майка си у дома, преди да се отправи към училището, където отне живота на 26 души, от които 20 деца. Това предаде ДПА, като се позовава на американски медии. След като застрелял майка си, Адам Ланза се качил на колата й и отишъл в училището, съобщиха Си Ен Ен и Фокс нюз, цитирани от БТА. Първоначалната информация на полицията в САЩ бе, че убиецът е влязъл в класната стая, където майка му е била учителка и я е застрелял. Неговият брат, Райън Ланза, сътрудничи на полицията. Той е заявил, че Адам е страдал от психично заболяване. Адам също е бил ученик на майка си, Нанси Ланза. Родителите на младежасе развели през 2008-ма. Адам останал при майка си, баща му Петер сключил брак с друга жена. Съучениците на убиеца, с които е бил до дипломирането си през 2010-та, си го спомнят като умен, затворен, понякога нервен, пише «The New York Times». Бил е болезнено слаб, някои го подигравали защото не умеел да общува.
Братът Райън Ланза, който първоначално бе задържан заради подозрение, че той е извършителят, твърди, че Адам е страдал от раздвоение на личността и че до известнастепен е бил аутист. Райън не живеел с майка си и брат си, защото вече имал свое жилище в Ню Джърси. Леля на Адам, представила се като Марша, твърди пред полицията, че момчето е отгледано от любящи и добри родители.

Адам сложи край на живота си след жестока стребла - уби 20 деца, шестима възрастни и собствената си майка. Смята се, че извършителят е използвал за стрелбата два пистолета, регистрирани на името на майката.

Заради кървавата драма в Кънектикът беше отложена премиерата в САЩ на екшъна с Том Круз "Джак Рийчър". Филмовото студио "Парамаунт пикчърс" съобщи, че в знак на почит към семействата на жертвите премиерата в Питсбърг, където филмът е сниман, няма да се състои.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване