12/15/12 08:57
(http://www.klassa.bg/)

През 2030-а идва краят на ислямисткия тероризъм

Вълната от ислямистки тероризъм в световен мащаб ще приключи към 2030 г., предричат разузнавателните служби на САЩ. Според Франс прес в доклада си "Световни тенденции 2030" американските служби обясняват, че "няколко обстоятелства ще допринесат за скорошния край на ислямистката фаза на тероризма".

Според експертите по сигурността, натоварени с изготвянето на средносрочни и дългосрочни изследвания, сред основните фактори е този, че с изтеглянето си от Ирак, а след това от Афганистан, САЩ ще изглеждат все по-малко като "големия враг".

"Скоро американската подкрепа за Израел ще е единственият значим мотив за гняв сред мюсюлманите", се казва в доклада.

Освен това различните въстания от Арабската пролет доказаха моралната и стратегическа легитимност на ненасилствената борба. Демонстрантите действаха в името на демократични ценности, смятат разузнавателите.

По думите им терористите в бъдеще може да идват от други вероизповедания като християни и индуисти.

Бъдещето на тероризма може би минава през интернет, заключава докладът, в който се изразяват опасения, че хакери и други експерти може да бъдат използвани от някои терористични организации за предизвикване на широкомащабни икономически и финансови щети.























Франс прес

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване