12/15/12 14:22
(http://www.klassa.bg/)

"Това са човешките неща, човешките съдби..."

"Това са човешките неща, човешките съдби, това са дейности, за които си заслужава българинът да каже – и държавата е помогнала". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на коледното тържество на децата, лекувани от Фонда за лечение на деца.

"В условията на най-тежката икономическа криза даваме много повече пари за здравеопазване", посочи премиерът, цитиран от агенция "Фокус". Той съобщи че за рядкото заболяване мукополизахаридоза са отпуснати 4 млн. лв. тази година, за ин-витро са отпуснати 15 млн. лв., за Фонда за лечение на деца за следващата година са предвидени 10 млн. лв.

"Господ да ни помага, децата да са напълно излекувани, да се усмихант и техните родители, защото тяхната трудоспособност е важна за държавата", каза още премиерът.

Борисов похвали здравния министър Десислава Атанасова за това, че протоколните пари на министерството са отишли за организирането на коледното тържество за децата. Той благодари на Атанасова и на директора на фонда д-р Павел Александров, че тази година е осигурено лечение на повече деца, отколкото миналата година.

715 деца са лекувани тази година със средства от Фонда за лечение на деца, съобщи Атанасова.

"Най-важните неща в живота не са неща, а са – любов, подкрепа”, каза здравният министър. Тя благодари на ръководството на Фонда за лечение на деца за добрата работа.

"Едно от най-добрите решения на правителството тази година е това да се премахне лимитът на средствата, които се отпускат от фонда за лечение на деца", подчерта Атанасова и благодари на премиера.

Атанасова получи грамота от Конфедерация защита на здравето за средствата, които фонда е отпуснал за лечението на деца с редки болести.

"Няма деца, които да чакат средства от Фонд за лечение на деца. Колкото деца са кандидатствали, на всичките сме помогнали", заяви Александров.


























"Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване