12/17/12 13:39
(http://www.klassa.bg/)

10 деца са били разкъсани от противопехотна мина в Афганистан, докато събирали дърва

Най-малко 10 момичета на възраст между 9 и 11 години бяха разкъсани от противопехотна мина в Източен Афганистан, предаде Би би Си. Още две деца са тежко ранени. Те са събирали дърва. Мината избухва, когато едно от момичета, без да подозира, я удря с брадвата, съобщи губернаторът на провинция Кандахар.
Има противоречива информация дали мината е сложена наскоро от талибаните, или е от времето на съветското присъствие в страната. Старейшина на селото, откъдето са момичетата, разказа, че те са искали като пораснат да станат инженери, лекари и учители.
Всеки месец в Афганистан от мини и снаряди загиват десетки невинни. Най-често боеприпасите биват намирани от деца, които започват да играят с тях и после те се взривяват.
Най-малко един човек е загинал и няколко души са били ранени във вторник близо до столицата Кабул. Бомба е избухнала на пътя, водещ към Джалалабад, където има база на НАТО и където живеят служители на международни организации.
Афганистанската полиция съобщи, че взривилият се камион е бил близо до офиса на американската строителна компания Contrack.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване