12/17/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Български фирми ще модернизират йеменски електроцентрали

 Български компании ще проучат възможностите за участие в модернизирането на йеменски електроцентрали. Това стана ясно по време на първото заседание на Междуправителствената българо-йеменска комисия за икономическо сътрудничество, което се проведе в Сана. Съпредседател на комисията от българска страна е заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, а от йеменска – заместник министърът на промишлеността и търговията Мухсен Ал-Некиб. В двудневната сесия участваха представители на компании от сферите на енергетиката, електрониката, военната индустрия и др.

Обсъдени бяха още възможностите за участие на български фирми като подизпълнители в инфраструктурни проекти в Йемен, сред които пътни съоръжения, язовири, напоителни системи. Предстоят преговори между „Булгаргаз“ и йеменската държавна компания “Yemen LNG”, на които ще се обсъди възможността за доставки на втечнен газ от Йемен през гръцки и турски терминали. Двустранното икономическо сътрудничество може да бъде засилено чрез доставка на български медикаменти и лекарствени субстанции, машини, селскостопанско оборудване и оборудване за хранително-вкусовата промишленост, консерви, месо, изкуствени торове, напоителни системи и машини, инсталации за водни сондажи. В началото на 2013 г. в София ще бъде организиран и двустранен бизнес форум. Първото заседание на Междуправителствената българо-йеменска комисия за икономическо сътрудничество приключи с пописването на двустранен протокол.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване