12/17/12 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Диков обеща улица под земята и нови спирки на градския транспорт

Обществени тоалетни на концесия, улица под площад "Македония", обществени тоалетни на концесия, нови спирки на градския транспорт с публично-частно партньорство. Това са част от обещанията на главния архитект на София Петър Диков в представянето му на общински семинар, който се провежда в Сандански.

Диков обеща още завод за трамваи и мотриси, фотоволтаици по покривите на училищата и детските градини и паркинг на Военно-медицинската академия.

Днес главният архитект представи идея за такава подземна улица под площад "Македония". Според него това ще бъде подходящо място за занаятчии, каквато практика е имало преди години в София.

До края на февруари 2013 година ще бъде готова схемата с обществени тоалетни, която се подготвя от няколко месеца. Предложението на Петър Диков е те да работят на концесия. Засега бройката им е 54.

Същевременно главният архитект припомни идеята си за завод на мотриси за метрото и трамваи. Даже се похвали, че през пролетта ще бъде готов подробният устройствен план на терена, който се намира на Гара Искър.

По думите му решението трябва да се вземе бързо, за да не ни изпревари някоя съседна страна. Според него има пазар, защото в момента се строи метро в Истанбул и Атина. "Има предварителни разговори с потенциални инвеститори", каза още по темата Диков.

Друга идея на главния архитект е да бъдат поставени фотоволтаици и за инсталации за отопление. "350 хил. квадрата са изключително голяма площ за центъра на един град", аргументира се Диков. По думите му това ще бъде в публичен интерес, а и имало и интерес на инвеститори. Диков лансира още една своя идея - поставянето на нови спирки на градския транспоорт с публично-частно партньорство. "Инвеститор строи спирките и получава кьоските - 1100 са спирконавесите, 800 са търговските обекти", обясни накратко Диков. Според него това не е безплатно даване на будки, защото една спирка струва между 8 и 12 хил. лева. На въпрос кой от представените проекти може да се реализира Диков отговори: "С изключение паркинга на Военно-медицинска академия, което няма общо с общината". нови спирки на градския транспорт с публично-частно партньорство. Това са част от обещанията на главния архитект на София Петър Диков в представянето му на общински семинар, който се провежда в Сандански.



Диков обеща още завод за трамваи и мотриси, фотоволтаици по покривите на училищата и детските градини и паркинг на Военно-медицинската академия. Идея за улица под земята имаше преди години. Днес обаче главният архитект представи идея за такава подземна улица под площад "Македония".

Според него това ще бъде подходящо място за занаятчии, каквато практика е имало преди години в София. До края на февруари 2013 година ще бъде готова схемата с обществени тоалетни, която се подготвя от няколко месеца.

Предложението на Петър Диков е те да работят на концесия. Засега бройката им е 54. Същевременно главният архитект припомни идеята си за завод на мотриси за метрото и трамваи. Даже се похвали, че през пролетта ще бъде готов подробният устройствен план на терена, който се намира на Гара Искър. По думите му решението трябва да се вземе бързо, за да не ни изпревари някоя съседна страна.

По думите му това ще бъде в публичен интерес, а и имало и интерес на инвеститори. Диков лансира още една своя идея - поставянето на нови спирки на градския транспоорт с публично-частно партньорство.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване