12/17/12 11:40
(http://www.klassa.bg/)

Лили Сотирова дойде от САЩ, за да открие втора самостоятелна изложба

Младата художничка Лили Сотирова пристигна от САЩ ,за да подреди втората си самостоятелна изложба. Експозицията се открива на 19 декември в галерия "Лик". тя е озаглавена "Срещи с непознатото" и разкрива авангардното мислене на младата авторка.
Лили Сотирова е родена в гр.София през 1987 г. Завършва Националната художествена гимназия”Илия Петров” със специалност живопис. Интересите и се разширяват и продължава образованието си в колеж‘Арт Авангард’ в София,където изучава тенденциите в модата и моден мениджмънт. В момента е студентка по моден дизайн в Арт Институт в САЩ. С живопис Лили е участвала в различни общи изложби,между които са ’’Другата реалност’’,’’Впечатления от Прага’’ и ‘’Представяне на млади автори ‘’ в художествената галерия на ул.’Шипка’ 6 в гр.София.Нейни картини са показвани в галерия ‘’Арт фея ‘’,Руски културен център, бизнес център ‘’Гарибалди”, хотел ‘’Хилтън’’ в София и галерия ’’Мери’’в Хюстън,Тексас. Младата авторка се представя успешно и на конкурса за стилисти и дизайнери ’’Европейска изгряваща мода 2007’’,организиран от Националния съвет за моден дизайн и получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел “Вечерни облекла “. Лили се увлича и по поезията и нейни авторски стихове се появяват в специализирани списания, интернет страници за литература и изкуство и са публикувани в сборни стихосбирки. През 2010 Лили Сотирова представя първата си самостоятелна изложба ‘’Образи и усещания ‘’ в зала София на Столичната библиотека, където отправя заявка за сериозно и зряло творчество.Уникалното в експозицията е съчетанието на слово и рисуване,които изразяват усещанията и чувствителността на един млад човек в свят,изпълнен с различни енергии. Характерно за творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят, всеотдайност и задълбоченост. Предпочитанията и за стилове са към абстрактното изкуство.‘’Вслушвам се във вътрешния си глас и да го изразявам върху платното.За мен е много интересна темата за енергиите във Вселената и това как си взаимодействат.’’- казва младата авторка. Картини на Лили принадлежат на частни колекции в Холандия,България и САЩ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване