12/17/12 15:30
(http://www.hsnovini.com/)

Произведения върху дърво реди в изложба школа “Колорит”

Младите художници показват различни стилове

Традиционната си Коледна изложба откриха днес възпитаниците на хасковската школа по приложни изкуства „Колорит”. Експозицията може да бъде видяна във фоайето на читалище „Заря”. Изложбата е под надслов „С аромат на дърво”. Експозицията съдържа интересни творчески хрумвания, умело съчетани с бои, декопаж, глина и пирограф, пресъздадени върху дърво.

“За изложбата се подготвяха близо два месеца нашите възпитаници и то с много старание и любов. Това личи от картините, които и самите гости ще видят”, сподели Веселина Данчева, ръководител школа „Колорит”.

Най-малките възпитаници на школата по приложни изкуства „Колорит ” са на 6 години, а най-големите на 18. Свои творби в изложбата е подредила Гергана Георгиева, която учи в Математическата гимназия. Преди дни тя спечели трето място в националния конкурс по народно приложно творчество „От Коледа до Васильовден”. Нейната творба е включена в годишния календар на образователното министерство.

Сред гордостта на школата е и 17-годишния Христо Христов. За младият художник годината също бе ползотворна. Той завоюва второто място в националния конкурс „Обичам природата, аз участвам”, организиран от екоминистерството. В изложба той участва с две произведения. След най-малките участници в изложбата е и Елиз Мюмюн. Тя посещава школата от 8 години.  В изложбата малката Елиз представя градски пейзаж, върху дърво.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване