12/17/12 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Протестиращите учени запазиха едноминутно мълчание

Около 200 учени протестираха с едноминутно мълчание като за покойник, посочвайки администрацията на Министерството на образованието.

Пред медиите доц. Виктор Атанасов от Софийски университет посочи, че проблемът е политически. Според него виновниците за злоупотребите във Фонд „Научни изследвания”, трябва да си подадат оставката и да се извинят. Атанасов допълни, че негови колеги са получили нотариални покани за достъп до лабораториите си без уточнена дата и час. Учените се оказват и с блокирани личните им пощи, след като са се опитали да се свържат с чужди експерти.  По думите му беззаконието в Фонда от една страна идва от липсата на чуждестранни рецензенти в конкурса и от друга – че директорът на фонда незаконно заема поста си.

Министърът на образованието Сергей Игнатов заяви в Атина, че с изпращане на смс-и на телефона на премиера Бойко Борисов никой няма да спечели проекта си. Той е в Гърция за второто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище. На предишни протести учените в София призоваха да се пращат съобщения на телефона на премиера, за да спре безобразията в науката.














btvnews.bg








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване