12/17/12 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Русия изнесе оръжие за над 14 млрд. долара

 Планът за износ на военна продукция е преизпълнен, обемът му е надхвърлил 14 милиарда долара, съобщи в понеделник руският президент Владимир Путин.

 

 

За сравнение през 2011 г. страната е продала оръжие и военна техника за 13,2 милиарда долара, от които 10,7 милиарда са приходите на единствения държавен посредник Рособорекспорт . Планът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество предвиждаше за 2012 г. обем на износа от 13,5 милиарда долара. "Тази година ние постигаме рекордно равнище н износа на военна продукция - 14 милиарда долара, с което планът е преизпълнен", подчерта президентът на заседание Комисията за военнотехническо сътрудничество. Той отбеляза и качествените изменения в системата за военнотехническо сътрудничество и преди всичко съвместното производство на продукция с военно предназначение и работата по възстановяването на позициите на Русия на пазара за услуги в модернизацията и ремонта на военна техника.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване