12/17/12 16:05
(http://www.hsnovini.com/)

Селските кметства искат собствени бюджети

Управителният съвет на Сдружение на кметствата

Малките кметства на общините да имат право да разполагат със собствен бюджет. Това настояват от Националното сдружение на кметствата, обяви днес председателят на Управителния съвет на Сдружението Делчо Митев. Предложението е поставено пред финансовата комисия в Народното събрание.

Кметовете настояват и за промени в Закона за общинската собственост. Според норматива при продажба на общинска собственост 30 процента от сумата остава за кметствата на малките населени места, където се намира обекта. В голяма част от случаите обаче парите не се превеждат.

Според кметовете, решението е 80 процента от продажната цена да се превежда за нуждите на малкото населено място. Част от тези пари да бъдат насочвани за ремонт на инфраструктурата на селата. Със собствен бюджет в община Димитровград разполагат град Меричлери и селата Добрич, Ябълково, Горски извор и Крепост. Много от селата в страната са лишена от подобна привилегия. В Националното сдружение на кметовете членуват 142 управници. Кметствата в страната са 3500.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване