12/17/12 13:07
(http://www.klassa.bg/)

Сините сезират европейските институции за скандалите около Изборния кодекс

Синята коалиция ще информира Европейската комисия, Европейския парламент и Европейската народна партия за отказа на ГЕРБ да се съобрази с препоръките за промени в Изборния кодекс. Това съобщи евродепутатът Синята коалиция Светослав Малинов.
По думите му, управляващите са наясно, че ще загубят изборите и за това се опитват чрез промени в кодекса да фалшифицират вота. От Синята коалиция са сигурни, че позицията на ГЕРБ ще омекне, но едва ли премиерът Бойко Борисов ще се съгласи да участва в консултации. Според евродепутата Малинов, в ЕК има чуваемост за критиките към ГЕРБ след скандалите с Румяна Желева и Венета Марковска. Тъмносините разчитат и на разума на ЕНП, част от която е и партията на Борисов.
Чрез ГЕРБ ЕНП може да се превърне в символ на непрозрачност и фалшифициране на изборите, изтъкна Малинов. Той все пак е убеден, че ГЕРБ ще смекчат позицията си за изборния кодекс заради международния натиск. Тъмносините настояват изборният кодекс да стане гаранция за свободата на медиите, а кампаниите на парламентарно представените партии и партиите с шанс за влизане в следващия парламент да се излъчват безплатно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване