12/17/12 09:58
(http://www.klassa.bg/)

Снимат филм за мениджъра на The Who

Кари Елуис ще режисира филм за мениджъра на известната британска група The Who Кийт Ламбърт.

Ламбърт се запознава с групата в средата на 60-те години на миналия век. Той работи над филм, главни герои в който трябва да са участниците в начинаещия състав. Мениджърът оказва огромно влияние върху развитието на групата. Твърди се, че именно по съвет на Ламбърт музикантите от The Who написват рокоперата "Томи", първа по рода си в света.

Кийт Ламбърт сътрудничи и с други известни музиканти, сред които Джими Хендрикс. Известно е, че през последните години от живота си мениджърът много е пиел. Ламбърт умира на 45-годишна възраст през април 1981 г. от кръвоизлив в мозъка, след като пада по стълбите.

Филмът за Ламбърт ще е режисьорски дебют на Кари Елуис. Досега той е известен като актьор. Сред филмите с негово участиеса класиката "Принцесата булка", "Убийствен пъзел", "Дни на грохот", "В навечерието на Нова година".

Проектът за филма е бил подкрепен от членовете на The Who, които вече са се запознали със сценария на лентата. Снимките трябва да започнат през пролетта на 2013 г. Името на филма още не е известно.
















БТА








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване