12/17/12 11:37
(http://www.klassa.bg/)

Убиха шефа на Националната спортна база по време на лов

Изпълнителният директор на „Национална спортна база” Петър Божилов е убит по време на лов край София. Инцидентът е възникнал в неделя около 16.30 часа в близост до село Железница. Божилов е членувал в ловната дружинка и е имал разрешение за вчерашния ловен излет, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Другият участник в стрелбата не е член на ловната дружинка. Към момента е установено, че е възникнал спор между 48-годишния Божилов и 71-годишен мъж, който е прераснал във вадене на оръжия и съответно – стрелба. 71-годишният мъж не е излязъл заедно с дружинката на лова, който вчера е бил и разрешен в определена територия, каза старши комисар Йорданов. Има един свидетел от ловната дружинка, който е забелязал по-възрастния мъж преди инцидента да минава покрай него, като му е отправил забележка, че там не трябва да се ловува и отишъл в посока на мястото, където е станала тази трагедия. Минути след това се чули изстрелите. Когато отишли от дружинката на място намерили двамата мъже простреляни и починали. И двамата са загинали на място.
Към момента няма преки свидетели на самия инцидент и полицията не разполага с данни трето лице да се е намирало на мястото. Предстоят експертизи, които са назначени – балистични, алкохолни проби. Взети са натривки на лицата. След аутопсията ще може да се добие повече яснота по отношение на това кой пръв е произвел изстрелите, уточни старши комисар Валери Йорданов.
Петър Божилов е членувал в ловната дружинка и е вписан билет – разрешително за излета.
Убийството на изпълнителния директор на „Национална спортна база” Петър Божилов няма връзка с договорите за наеми на спортните обекти, каза в предаването „Преди всички” на БНР Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта. Той изказа съболезнования на семейството и близките на убития. Нейков посочи, че темата на спора, заради който е станало убийството, е била съвсем различна от професионалните задължения на Божилов. Министърът смята, че версията на полицията за битов спор е най-вероятната причина и по всяка вероятност става въпрос за спор за територия за ловуване. Министър Нейков изрази дълбоко съжаление от загубата на един служител, под чието ръководство са се изградили всички елитни спортни бази в България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване