12/18/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

50% от американците вече искат строг режим за огнестрелните оръжия

След масовите убийства в училище в Кънектикът в петък броят на американците, които искат строг режим за притежаването на огнестрелни оръжия, нарасна значително, сочи проучване на Ройтерс/Ипсос. 50 на сто от анкетираните са съгласни, че „притежаването на огнестрелно оръжие трябва да е подчинено на строги правила или ограничения“, докато преди стрелбата техният брой бе 42 на сто. Увеличил се е и броят на американците, които одобряват проучване на миналото на купувачи на оръжие и ограничения в продажбата на автоматични оръжия от 77 на сто преди стрелбата до 84 на сто. От 1994 г. американският Конгрес не е приемал нов федерален закон за оръжията, а забраната за продажба на полуавтоматични пушки, каквато е носел убиецът Адам Ланза, изтече през 2004 г.
В същото време търговци на оръжейни магазини за отбелязали рекордни продажби в първите дни след трагедията в Нютаун, съобщава Ю Ес Ей тудей. Докато една част от американците иска да се ограничи притежаването на оръжие, друга част се запасява , разтревожена за своята сигурност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване