12/18/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Белгийският външен министър: Не съм против, ако и други французи последват Депардийо

Брюксел няма нищо против, ако и други французи последват примера на актьора Жерар Депардийо и избягат в Белгия от данъците в родината си. Това става ясно от интервю за френския в. „Фигаро“ на белгийския външен министър Дидие Рейндерс (на снимката). „Не се притеснявам, че Франция рекламира данъчния режим в Белгия. Ако други французи искат да дойдат, аз не съм против“, казва Рейндерс. Той подчертава, че е неправилно да се смята, че белгийците от много години искат да примамят французите.
Той добавя, че и в неговата страна има подобни случаи – белгийци, които отиват в Монако или някъде другаде, заради по-ниските данъци. „Но никога не съм си позволявал да ги съдя“, казва дипломатът. Това е коментар по повод думите на премиера на Франция Жан-Марк Ейро, който нарече „жалко“ решението на Депардийо да си купи имот в Белгия и да поиска белгийско гражданство. В отговор актьорът му написа писмо , в което обяви намерението си да върне френския си паспорт. Той подчерта, че за 2012 г. е платил 85% данъци върху общия си доход, а за 45 години е дал в хазната 145 милиона евро.
В средата на октомври Националното събрание на Франция одобри законопроект, по силата на който вече ще се облагат със 75 процента доходите на граждани над 1 милион евро. Държавата очаква да получи от тази мярка допълнително 210 милиона евро годишно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване