12/18/12 15:18
(http://www.hsnovini.com/)

Димитър Ангелов- Дучето: Политиците да разберат, че трябва да развиват спорта

Димитър Ангелов- Дучето

Шефът на Националния фен клуб на ЦСКА присъства на коледния турнир на Футболен клуб „Слънце”- Хасково. 

Доволни ли сте от представянето на ЦСКА?

Традицията в ЦСКА е да се гони винаги първото място, четвърто място не го намираме за нормално за нашия клуб.

Според вас каква е причината?

Причината е една- собствениците. Аз не мога да се съглася, че отбора е виновен или, че треньора е виновен. Трябва да има адекватно управление, ЦСКА трябва да играе на стадион „Българска армия”. Не отива на клуб като нашия да търчи на 100 километра да домакинства в Благоевград. За възнагражденията- договорите да се подписват между играчи и ръководители за да се изпълняват. Когато един футболист си получава навреме възнаграждението, той е длъжен да мисли само за футбол, а не как да си издържа семейството.

Как оценявате играчите, които в момента са в ЦСКА?

Имат качества, друг е въпроса дали ги дават на сто процента.

Платини се очертаваше в последно време като първи играч, но и с него имаше проблеми.

Вижте, аз мога да коментирам единствено това, което се е случило. Спортна характеристика не мога да дам  дали е играл, дали не е играл. Платини даде много като игра, като голове, наистина за мен той е най-качественият футболист в българското първенство. Смятам, че футболистите на ЦСКА наистина имат необходимите качества, а защо не се получават нещата трябва да каже ръководството.

Мислите ли че ще се оправят нещата до края на първенството?

Надявам се да има промяна. Надявам се ЦСКА да има не собственици, а добри стопани- хора, които обичат този футбол, които милеят за този футбол. Аз не мога да се съглася с това, че работата на собственика е да даде парите. Работата на собственика е да ситуира абсолютно всичко да работи така, че да се получат онези резултати, които са традиционните за ЦСКА: първото място, спокойствието в клуба.

Не е нормално всеки ден да се пише по вестниците, този съди ЦСКА, онзи съди ЦСКА, ще вземем лиценз, няма да вземем лиценз. Не е нормално най-голямото постижение за ЦСКА да е, че ще вземе лиценз. Отборът трябва да се бори за титлата и да играе добре в Европа. Това е направило този клуб толкова велик- победите. Това е гордостта на нашия спорт. Няма българин- било то от „Левски”, било от „Ботев”, от „Славия” или „Локомотив”, който да не се е гордял поне веднъж с постиженията на ЦСКА.

Какво е мнението ви за първенството като цяло?

Ами сами виждате на какъв хал е първенството- всички отбори отпаднаха в първия кръг. Реално няма първенство. Единственият светъл лъч е това, което прави Любо Пенев в националния отбор. Онова, което прави „Литекс”-залага на млади момчета, на школа- това трябва да се прави. Не скъпо платени чужденци. Ние не може да внасяме хора от Африка, от Южна Америка, да развиваме техните икономики. Залагаме си на нашето и това е. Това е бъдещето- школи, школи и пак школи. Но и министерствата, и БФС трябва да помагат.

Какво ще пожелаете на българския футбол?

По-добра година. И нека политиците да разберат едно нещо- като развиват спорта те се грижат за здравето на българите. Това мога да кажа.

Интервю на Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване