12/18/12 16:59
(http://www.hsnovini.com/)

Кметът на село Добрич с отличие за най-добър кулинар

Кметът Марин Маринов взе отличието за приготвения от него шашлък по добрички

Какво трябва да има на трапезата за Коледните празници, показаха днес жители от всички населените места на община Димитровград. На централния площад пред кметството се проведе кулинарен конкурс, на който всеки опита от вкусните традиционни за региона блюда.

В конкурса, под надслов „Коледна трапеза” взеха участие 35 читалища, пенсионерски клубове, училища и детски градини от общината. Те се представиха с 63 ястия и десерти, характерни за всяко населено място. Кулинарният конкурс откри кметът Иво Димов.

Жури от майстор–готвачи отличи с награди най-оригиналните блюда в конкурса. Първото място бе за кметът на село Добрич Марин Маринов, който разпъна барбекю и приготви вкусен шашлък по добрички.

На второ място се класира читалището от съседното на Добрич село-Крум, което спечели наградата със сладка пита. Третото място отиде при Христина Тенева и приготвения от нея пай с тиква. На конкурса жители на село Странско представиха традиционни ястия за Бъдни вечер. На кулинарния конкурс бе представена и рибен тавалък, традиционна гозба характерна за село Каснаково.

Димитровградчани на трапезата

 

По същото време се проведе и благотворителен базар на традиционни сурвачки, изработени за конкурса на общината. Средствата от тях ще отидат за сираците от Центъра за настаняване от семеен тип. На празника не липсваха и коледарите.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване