12/18/12 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Кралица Елизабет Втора отиде на „Даунинг стрийт“ 10

Кралица Елизабет Втора, за първи път от възкачването си на престола преди 60 години, присъства на заседание на кабинета, предаде Би Би Си. Тя за кратко поседя между премиера Дейвид Камерън и външния министър Уилям Хейг и размени с присъстващите няколко шеговити реплики, разкри още Би Би Си. После Хейг придружи кралицата до външното министерство, където й бе съобщена новината, че на нейно име е кръстена част от Антарктика. Южният район на Британската антарктическа територия ще се казва вече Земя на кралица Елизабет. Това е подарък за диамантения й юбилей. Британската антарктическа територия, която е под владението на Нейно Величество, няколко пъти надвишава по размер Обединеното кралство.
Кралската визита на „Даунинг стрийт“ 10 се смята за безпрецедентна, тъй като от повече от 100 години, от времето на кралица Виктория, не се е случвало монарх да посети правителствено заседание. Изключение прави само крал Джордж VI по време на Втората световна война, но това е събитие при извънредни обстоятелства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване