12/18/12 15:03
(http://www.klassa.bg/)

"Полимери" АД е обявено в несъстоятелност

 "Полимери" АД, собственост на олигарха Николай Банев е обявено в неплатежоспособност с решение на Варненския окръжен съд, публикувано във вторник. Открито е производство по несъстоятелност, става ясно от съобщението на съда. За временен синдик е назначен Иван Тодоров Балабанов. Първото събрание на кредиторите на дружеството е насрочено за 29.01.2013 година.

Решението подлежи на обжалване пред Варненския Апелативен съд.
Делото е заведено от Електроенергийният системен оператор, който претендира за необслужен дълг в размер на 35 997 лв., възникнал по договор на продажба на балансиращата електроенергия.
Магистратите отчитат, че от общия размер на вземанията от 38 млн. лв., 23 млн. не са към свързани лица. "Това съставлява близо 39% от общия размер на вземанията на ответното дружество, като същите през счетоводната 2011 година са прехвърлени от текущи в нетекущи активи, което отново сочи невъзможността на ответника да събере тези вземания", пише в мотивировката на съда.
От "Полимери" оспорват иска, като обясняват пред съда, че съществува търговски спор и неразбирателство с ЕСО. Освен това от фирмата декларират пред съда, че разполагат с достатъчно имущество, за да могат да се покрият задълженията, без опасност от накърняване на интересите на кредиторите.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване