12/18/12 19:35
(http://www.klassa.bg/)

Съдебът върна на работа началника на подкупните "Палки"

5-членен състав на ВАС възстанови на работа в системата на МВР Стоян Илиев, който бе началник на смяната полицаи от " Магистрална полиция" в Пазарджик задържана при операция "Палките" през юни 2011г.

Илиев бе единствения офицер сред арестуваните полицаи и обвинени във взимане на подкупи от шофьори. Три месеца след арестите всички осем служители бяха уволнени дисциплинарно от системата на МВР.

В мотивите към решението си 5-та висши магистрати смятат, че дисциплинарно наказателния орган не е изпълнил задължението си да установи конкретно поведение на държавния служител, което да бъде квалифицирано като тежко нарушение на служебната дисциплина.

Решението на 5-членния състав е окончателно и не подлежи на обжалване. С него се отменят двете предишни решения на пазарджишкия административен съд и на 3-членен състав на ВАС, които потвърдиха уволнението.

В същото време всички останали служители обжалват уволненията си пред разширен състав на ВАС и вярнат, че те ще бъдат отменени като уволнението на началника им. Междувремемно все още няма изготвен обвинителен акт срещу задържаните при шумната операция полицейски слежители.

www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване