12/18/12 12:21
(http://www.hsnovini.com/)

Три деца от региона ще бъдат подпомогнати от „Българската Коледа”

“Българската Коледа”

Акцентът на кампанията тази година е към децата с неврологични заболявания и Детска церебрална парализа. Йордан Николов Каменов страда от тежка форма на ДЦП. За поредна година родителите му – Силвия и Николай Каменови са подпомогнати от дарителската кампания. Благодарение на провежданото лечение и рехабилитация, момченцето вече е проходило. Сега родителите се надяват на още едно чудо – Данчо да проговори.

Никола Беев от Свиленград е на четири години. Също разчита на милосърдие, за да бъде лекуван от тежък ревматоиден артрит. Лечението му струва 2000 лева месечно. Родителите му Петра и Марин установяват заболяването, когато Никола е на година и половина и след неуспешно лечение с кортикостероиди най-после откриват ново лекарство, на което разчитат да го изведе в ремисия и да има по-нормално детство.

На четири години е и Гюлчин Наимова от Хасково. Тя е с рядко срещано генетично заболяване- костите й са лесно чупливи. Лечението и е комплексно и струва 16 000 лева годишно. Но най-важното за детето е да приема хормона на растежа, който не се осигурява от НЗОК. Затова „Българската Коледа“ подпомага Гюлчин и майка й Ремзие Наимова. Благодарение на милосърдието на хората, които даряват, детето има по-нормален живот.

На 20 декември от 10.30 часа в областна администрация ще бъде открит благотворителен базар, средствата от който ще подпомогнат децата от Хасковска област, включени в инициативата „Българската Коледа“. С картички, сувенири и вкусни продукти за коледната трапеза в базара участват деца от различни училищата в региона, социални домове и неправителствени организации.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване